Hétfőn gondok voltak a lezuhant géppel

2015.03.24. 21:24 Módosítva: 2015.03.25. 11:20

A Germanwingsnél dolgozó pilóták és a légi személyzet több tagja is jelezte, hogy nem érzi magát repülésre alkalmasnak személyes okok miatt, amit a vállalat tiszteletben tart, mondta a Lufthansa szóvivője a Le Figaro szerint.

Éppen ezért a francia lap Florian Grenzdörfer szóvivőre hivatkozva azt írja, több mint harminc járatot töröltek Európa-szerte, csak hetet kedden azok közül, amik Düsseldorfból szálltak volna fel. Az utasoknak állítólag más légitársaságoknál ajánlottak fel helyeket. Német lapok is arról írtak, hogy többek között Berlinben, Düsseldorfban, Stuttgartban töröltek járatokat.

A Germanwings közleménye szerint szerdán egy járatot kellett törülniük, a többi a menetrend szerint felszáll. Több pilótát megtört a tragédia.

Kedden Düsseldorfban a madridi, stockholmi és a londoni gépet is törölték, de Stuttgartból sem szállt fel három járat, írja a Spiegel. A lap szerint még úgyis átengedtek embereket a biztonsági ellenőrzésen, hogy már egyértelmű volt, a gépük nem fog felszállni. Több utas kaotikusnak írta le a légitársaság helyszíni kommunikációját.

A vállalat szerint egyik pilóta sem jelezte, azért ne szállna fel, mert úgy érzi, hogy gond van a gépével, de a Spiegel szerint a háttérben az is állhat, hogy technikai gond volt hétfőn a most lezuhant repülővel.

A gépnek hétfőn órákig kellett egy düsseldorfi szerelőcsarnokban állnia, mert „problémája volt az orrfutómű-gondola ajtajával (Nose Landing Door)" – erősítette meg a Lufthansa, amely szerint ezt a problémát teljesen megjavították, így a gép hétfő reggel 10 óra óta normális repülőüzemmódra képes volt. Az orrfutómű-gondola ajtaja az a csapóajtó, ami fel- és leszálláskor kinyílik, hogy leeressze a repülőgép kerekét.

A Germanwings a gyász miatt feketére változtatta a logóját a honlapján és a Facebookján is.

Százötven emberrel a fedélzetén lezuhant a Germanwings egyik Airbusa a francia Alpokban, Barcelonnette városától délre. Nincs túlélője a katasztrófának. Az áldozatok közül 45-en spanyol állampolgárok, 67-en németek. Folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja>>>  • Hírek
  • Bankszámla