Drogkartellek kurváztatták az amerikai drogügynököket

2015.03.26. 21:13

Az amerikai drogellenes nyomozók, a DEA ügynökei olyan szexpartikon vettek részt, amelyekhez a drogkartellek biztosították a lányokat, állítja aWashington Post az igazságügyi minisztérium jelentése alapján.

A riport ugyan név szerint nem említi az országot, ahol az amerikai ügynökök partiztak, de a jelek szerint Kolumbiáról van szó.

Tíz, az ügyben érintett DEA-nyomozóból hét elismerte, hogy részt vettek ilyen bulikon. Őket 2-10 napos felfüggesztéssel büntették. A másik három nyomozóról pedig korábbi kolumbiai rendőrök mondták el, hogy pénzt, fegyvereket és drága ajándékokat kaptak a kolumbiai drogmaffiától.

Az igazságügyi minisztérium nyomozója szerint bizonyítható, hogy a gyanúba keveredett rendőrök tudták, a prostituáltakat is egy drogkartell fizette. A mostani nyomozás azt követően indult, hogy kérdések vetődtek fel egy 2012-es, hasonló ügyben folyó vizsgálattal kapcsolatban. A DEA ügynökei akkor is kolumbiában keveredtek félreérthetetlen kalandokba prostituáltakkal.

A vizsgálatnak tárgya az ilyen ügyek alulkezelése is. A minisztérium nyomozója, Michael Horowitz szerint a DEA, és az FBI is gyanúsan hamar lezárja a prostitúcióval, szexuális zaklatással kapcsolatos ügyeket.