Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

El tudna képzelni egy finom ágyas Ádert?

2015.03.26. 21:38

Bolyhos? Rézangyal? Panyolai? Egy frászt: Ágyas Áder! Csornai szilvából, horgászoknak féláron!!! 

Nagyot nézne, ugye, ha egyszer csak meglátna egy ilyen beetetést reklámot?

Mi is.

Bezzeg a szerbek! Náluk, ha minden Tomislav Nikolic tervei szerint alakul, hamarosan megjelenik a polcokon az államfői pálinka.

A szerb köztársasági elnök a belgrádi Blic napilap értesülései szerint már az egyedi pálinkásüvegeket is elkészíttette a vállalkozásához. Ráadásul nagyívű tervei vannak, tízezer palackot gyártatott le.

A különleges pálinkásüveg nyaka alatt egy rombuszba helyezett T-betű látható, ami az elnök nevére, illetve a róla elnevezett pálinkára (tomovacsa) utal, a domborműves üveg közepén pedig a sajkacsának nevezett közismert szerb fejfedő látható. Az információk szerint valószínűleg ide kerül majd a pálinka címkéje – ismerteti a cikket az MTI.

Az üvegek elkészítését titok övezte, a Közép-Szerbiában található paracini üveggyár dolgozói nem tudták, kinek készül a T-betűs üveg. Csak azt furcsállották, hogy előírták: az elkészítés két napja alatt nem vihetik be a gyárcsarnokba a mobiltelefonjaikat, nehogy lefényképezzék a különleges üvegeket.

A szerb elnök közismerten büszke saját főzésű pálinkájára, hivatalba lépése óta a „tomovacsát” gyakran szolgálják fel az elnöki hivatal fogadásain, de a külföldi vendégeknek is ebből szokott ajándékozni Nikolic. A Szerbiát sújtó tavalyi hatalmas árvizek idején pedig a sajtó éppen azért bírálta az elnököt, mert ahelyett, hogy az árvíz sújtotta területekre látogatott volna, állítólag éppen pálinkát főzött.  • Vennék
  • Hírek