Szállodát rohantak le iszlamisták Szomáliában

2015.03.27. 22:12

Iszlamista fegyveresek rohantak le egy kormányzati célra használt szállodát Szomália fővárosában, az épületből lövések hallatszottak – írja az MTI a helyi rendőrség közleményére hivatkozva. A Mogadishu központjában lévő Maka al-Mukarama szálloda közelében egy autóba rejtett bombát is felrobbantottak, a robbanásban legalább egy ember életét vesztette.

Az al-Sabab szomáliai terrorszervezet harcosai az épület tetején és a hotel belsejében is ott vannak

- közölte egy helyi rendőr. A tájékoztatás szerint több kormánytisztviselő is a szállodában tartózkodik. A szélsőséges csoportosulás egyelőre nem kommentálta a történteket, a milícia azonban korábban már többször is hajtott végre hasonló rajtaütéseket.

A szomáliai különleges erők megrohamozták azt a kormányzati célra használt szállodát a fővárosban. A Mogadishu központjában lévő Maka al-Mukarama szálloda egy részét elfoglalták, de az összecsapásokban legalább tízen életüket vesztették, a sebesültek száma tucatnyi.

A támadást az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet vállalta magára. A bejáratnál működésbe hoztak egy autóba rejtett pokolgépet, majd a fegyveresek benyomultak, elbarikádozták magukat az épület belsejében, és a tetőre is őröket állítottak. A terrorelhárító akció még tart. A hatóságok szerint a halottak száma minden bizonnyal tovább fog emelkedni, a sebesültek közül ugyanis többen válságos állapotban vannak.