Legalább húszan meghaltak egy indiai lövöldözésben

2015.04.07. 11:25

Legalább húszan meghaltak egy fegyveres összetűzésben India déli részén, írja az AFP. A lövöldözés Ándhra Prades állam hatósága és facsempészek között tört ki a helyi erdőben. A rendőrségi közlemény szerint a hatóság emberei száznál is több facsempészt találtak az erdőben, akiket felszólítottak a faanyagok átadására, de erre nem voltak hajlandóak.

A helyi erdőőrség közlése szerint a facsempészek ezután több oldalról is rátámadtak baltákkal, kövekkel és farönkökkel a rendőrökre, akik így kénytelenek voltak tüzet nyitni. 

Ándhra Pradesben rendszeresek az összecsapások a rendőrök és a fakitermelők között a szantálfacsempészet miatt. Legutóbb hat vagy hét rendőr sérült meg az állam fővárosától, Haidarábádtól északra egy hasonló konfliktusban. 

Az emberjogi szervezetek szerint azonban szó sincs összecsapásokról, a fegyveres támadásokat a rendőrség kezdeményezi.

A helyi faiparban dolgozók közül legtöbben a szomszédos Tamilnádu államból érkeznek, ahol óriási a szegénység és a munkanélküliség. Ezen a területen kiemelten fontos a fakitermelés, ezzel párhuzamosan a szantálfacsempészet is; a szantálfa ugyanis rendkívül keresett Kínában.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport