Nyolc magyar is volt a Phuketnél kigyulladt komphajón

2015.04.10. 08:39

Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az M1-nek azt mondta, hogy 8 magyar is volt azon a thaiföldi komphajón, ami szerda délután gyulladt ki, és süllyedt el Phuket közelében. A magyarok jól vannak, nem sérültek meg, konzuli segítséget nem kértek. Egy utazási irodával mentek Thaiföldre, a minisztériumnak is az utazási iroda jelezte, hogy magyarok is utaztak a szerencsétlenül járt komphajón.

Ahogy azt tegnap megírtuk, a komphajónak felrobbant a motorja és ezután gyulladt ki. A hajón 110 ember utazott, köztük a magyarokon kívül kínai, egyiptomi, ukrán, izraeli és svájci turisták is. A balesetet túlélő egyik angol turista szerint a hajó legénysége két ember kivételével leugrott a hajóról, sorsukra hagyva az utasokat.

A süllyedő hajó fedélzetén kitört a pánik, mivel mindenki egyfelé menekült, eltorlaszolták az utat, többeknek az ablakokat kitörve kellett kiugraniuk a hajóból. A vízbe ugrott utasokat halászhajók és komphajók vették fel.

Az egyetlen áldozat feltehetően a baleset előtt a mosdóba ment, a 12 éves izraeli kislány édesapja próbálta kinyitni a helyiség ajtaját, de nem tudta. A család két másik gyerekének nem esett baja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport