Nem tetszik a pápának a meleg nagykövet

2015.04.22. 10:46

Ferenc pápa a Le Canard Enchainé nevű francia lap tudósítása szerint

nagyon diszkrét körülmények között

fogadta ugyan Franciaország homoszexuális nagykövetjelöltjét, de egyértelművé tette, hogy nem hagyja jóvá a kinevezését.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Franciaország és a Vatikán között három hónapja tart a diplomáciai háború, miután a francia kormány a homoszexualitását nyíltan vállaló Laurent Stefaninit jelölte nagykövetnek. A Vatikán eddig nem adott választ a francia döntésre, ami többek szerint elutasítással ért fel.

A pápa most azonban egyértelművé tette, hogy nem hagyja jóvá Stefanini kinevezését, írja az MTI. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy nem a katolikus hitét gyakorló diplomata szexuális irányultságával van elsősorban problémája, hanem azzal, hogy Franciaországban házasodási jogot kaptak a melegek. A pápa szerint ez a törvényt a francia kormány „erővel vitte át”.

A francia lap szerint a kormány már új jelöltet keres a nagyköveti posztra, de az Élysée-palota ezt cáfolta. Mint közölték, Stefanini az egyetlen jelölt, és bíznak benne, hogy gyors és pozitív válasz érkezik az ügyben.  • Tippek
  • Babaváró hitel