16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Lángoló hajtóművel szállt le egy repülő Isztambulban

2015.04.25. 14:10 Módosítva: 2015.04.25. 16:27

Lángokban álló motorral hajtott végre vészleszállást a Turkish Airlines török légitársaság egyik repülőgépe szombaton Isztambul nemzetközi repülőterén.

A Milánóból érkező 1878-as számú járaton 97 utas tartózkodott. Senki nem sérült meg, az utasok és a legénység is épen és egészségesen hagyta el az Airbus A320-as típusú repülőgépet.

Az NTV török hírtelevízió felvételei szerint a Milánóból Isztambulba tartó repülő jobb hajtóműve gyulladt ki. Ali Genc, a légitársaság szóvivője elmondta, hogy a repülő megcsúszott a földet érés után, és leszaladt a kifutópályáról. 

Az NTV részleteket is közölt az irányítótorony és a pilóta közötti beszélgetésből. "Várom az engedélyüket a vészleszálláshoz" - mondta egyebek között a kapitány látszólag nagyon nyugodtan.

A YouTube-on közzétett felvételen jól látható, hogy a jobb oldalára dőlt repülőgép lángoló motorját tűzoltóautókról több vízsugárral próbálják oltani, miközben baloldalt, a pilótafülke melletti vészcsúszdán folyamatosan hagyják el a gépet az utasok.

Az Atatürk repülőtéren felfüggesztették a repülők indítását és fogadását az Airbus landolása után. A baleset okait vizsgálják.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport