Szemétbe dobták egy férfi amputált lábát

2015.05.02. 14:24

Érzelmi megrázkódtatás miatt perelte be egy amerikai férfi az egyik kaliforniai kórházat, amiért azok a szemétbe dobták az egyik lábát, írja a reuters.com. Az amputált testrészt úgy találta meg a szemetesben, hogy még a neve is rá volt írva.

Az 56 éves John Timiriasieff jobb lábát amputálták térd alatt, majd a vonatkozó törvényeket nem betartva a kórháza az eltávolított testrészt a szemetesbe dobta, rajta Timiriasieff nevével. A férfi családja gyilkossági nyomozókkal vették fel a kapcsolatot, majd egy hónappal később, amikor visszamentek a kórházba, a kórház állítólag nem tudott magyarázatot adni arra, hogy történhetett dolog.

A kórház egyébként semmilyen részletet nem hajlandó elmondani a sztoriból a beteg személyiségi jogaira hivatkozva a asjtónak. Hivatalos nyilatkozatukban csak annyit írtak, hogy amint tudomásukra jutott az eset, a megfelelő intézkedéseket azonnal meghozták, hogy nehogy még egyszer ilyen előfordulhasson.

A férfi ügyvédje szerint normális esetben az amputált végtagokat elégetik a kórházak, nem kidobják. Hozzátette,  január óta nem válaszol a kórház, vagy annak jogi képviselője a levelére.