Pizzamorzsán talált DNS-ből azonosították a gyilkost

2015.05.21. 17:55

A  washingtoni rendőrségnek egy brutális gyilkosság helyszínére rendelt pizza után maradt morzsákon talált DNS segítségével sikerült azonosítania a feltételezett elkövetőt, írja az AFP. A rendőrség meg is nevezte a gyilkost: Daron Dylon Wint egy négyszeres gyilkosság miatt helyezték körzés alá.

A feltételezések szerint a férfi néhány héttel ezelőtt betört egy milliomos villájába, megverte és megkötözte őt, a feleségét, a 10 éves fiukat illetve a bejárónőt, majd egy nappal később rájuk gyújtotta a házat. A milliomos cégvezető, Savvas Savopoulos Porche-jét nem sokkal később szintén felgyújtva találták meg.

A gyilkos azonban elkövette azt a hibát, hogy pizzát rendelt a gyilkosság helyszínére, miközben fogvatartotta az áldozatait és feltehetően a váltságdíj megérkezésére várt, nem sokkal később ugyanis Savopoulos személyi titkára 40 ezer dollárt hagyott ott a háznál. Wint azt gondolta, hogy óvatos, mert ujjlenyomatokat még a pizzán sem hagyott, de a nyálat természetesen ott maradt. A rendőrségnek pedig annak ellenére sikerült begyűjtenie a morzsákat - és sok más bizonyítékot is -, hogy Wint felgyújtotta a házat.

A rendőrség most elsősorban a DNS-e alapján azonosított Wintet keresi, de nem zárja ki, hogy társai is voltak a bűntény elkövetésében. A gyilkosságnak hatalmas visszhangja volt Washingtonban, mivel abban az előkelő negyedben, ahol az eset történt, és ahol számos diplomata, illetve Joe Biden alelnök is lakik szinte egyáltalán nem történnek erőszakos bűncselekmények.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport