Angéla, Petronella
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Itt az új londoni álommeló: legyen ön is kutyasétáltató!

2015.05.26. 18:12

A brit minimálbér kétszeresét, havi nettó 2085 fontot (911 ezer forintot) is megkeresnek Londonban a hivatásos kutyasétáltatók, írja a Standard című brit lap. Egy kutatás szerint egy kutyasétáltató akár óránként 14 fontot ( 6100 forintot) is elkérhet a szolgáltatásért, és naponta átlagosan tizenhárom kutyát is sétáltathat akár több órán át, így jön össze az álomfizetés.

A brit havi átlagjövedelmet is jóval meghaladó összegért ráadásul egy hónapban mindössze csak 15 napot kell dolgoznia a nagy vevőkörrel rendelkező kutyasétáltatóknak. A legmagasabb órabért a londoni és a dél-angliai kutyasétáltatók kaszálják, de Nagy-Britannia egyéb városaiban is az átlag fölötti jövedelmet biztosít a sétáltatás biznissz. Ennél is jobban megéri kisállat ovit üzemeltetni, ahová napközben adhatják be az állataikat az elfoglalt gazdik, óránként 24,5 fontért.

Sajnos Londonban nem lehet csak úgy egyszerűen beállni kutyasétáltatónak, mert a királyi parkok használatához engedélyekre van szükség, ráadásul a szabályozás azt is kiköti, hogy egyszerre maximum négy kutyát lehet sétáltatni.