John Kerry biciklivel balesetezett

2015.05.31. 12:12
John Kerry amerikai külügyminiszter biciklizés közben balesetet szenvedett Franciaországban, adta hírül az Independent.

Az első információk szerint a lába sérült meg Haute-Savoie-ban, nem messze a svájci határtól, az állapota stabil. A Wthr.com úgy tudja, Kerry kíséretében volt orvos, amikor a baleset történt.

A BBC úgy tudja, Kerryt egy svájci egyetemi kórházba szállították. Egy névtelenül nyilatkozó amerikai illetékes is megerősítette, hogy a külügyminiszter "élénk" és tudatánál van, írja az MTI. Elmondta azt is, hogy Kerry egy kanyarban esett el, illetve hogy más járművet nem érintett a baleset. Egyelőre nem tudni, meddig kell kórházban maradnia.

A decemberben a 72. születésnapját ünneplő Kerry nagy sportember, és európai körútjai alkalmával rendszeresen kerékpárra ül. Az amerikai külügyminiszter péntek óta tartózkodik Genfben, ahol szombaton iráni kollégájával, Mohamad Dzsavád Zaríffal folytatott megbeszélést Teherán vitatott nukleáris programjáról.

Az eredeti tervek szerint még vasárnap késő délután Madridba utazna tovább, ahol hivatali kollégájával, valamint a spanyol királlyal és a kormányfővel van találkozója. Ezután Párizsba várják egy miniszteri szintű tanácskozásra, amelyen az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet ellen harcoló nemzetközi koalíciót alkotó országok képviselői vesznek részt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport