Dodzsemért nyírják ki magukat a Bourbonok

2015.06.01. 16:40

A népszerűségük egyre lejjebb, de a Bourbonok semmit sem tanultak és semmit sem felejtenek.

Azt például nem tanulta meg VI. Fülöp király 16 éves unokaöccse, hogy amikor a királyi család tekintélyét félrelépések, sikkasztási ügyek tépázzák, akkor jobb csendben maradni. És azt nem felejtette el, hogy ő a negyedik a spanyol trón örökösödési sorrendjében, és ezzel szívesen kérkedik az alattvalók előtt.

Például akkor, amikor a vidámparki sorbanállást szeretné megspórolni, hogy előbb dodzsemezhessen.

Egy tanár szólt az előretolakodó Froliánnak, hogy talán helyesebb lenne kivárnia a sort. A királyi sarj, akinek a teljes neve olyan hosszú, hogy copy paste-tel sem tesszük be, itt elolvashatja, erre vetette oda, hogy mennyire közel áll a trónhoz.

Frolián és Krisztina hercegnő
Frolián és Krisztina hercegnő
Fotó: Juan Carlos Hidalgo

Ennél jobban nem is lehetne előmozdítani a köztársaság ügyét, de Frolián biztosra akart menni. Miután egy sorbanálló kínai származású diák is beszólt neki, arisztokratikusan annyit válaszolt: „Kussolj te kibaszott sárga” – idézte a fiatalembert a The Local spanyolországi verziója.

Frolián fiatal kora ellenére már évek óta jelen van a sajtóban a család feketebárányaként, bár a címért erős versengés folyik, amibe még a trónt fiának tavaly átadó János Károly is benne volt. A király a válság alatti elefántvadászattal és félrelépésével borzolta a kedélyeket, lánya, Krisztina hercegnő pedig férjével kapcsolatos korrupciós ügyekben és adócsalásban volt érintett. Frolian 14 évesen azzal került a címlapra, hogy egy vadászaton lábon lőtte saját magát, tavaly szeptemberben pedig azzal, hogy év végi vizsgáin megbukott, így kirúgták az iskolából.