Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

Busz elé ugrott a vakvezető kutya, hogy gazdáját mentse

2015.06.09. 21:28

Egy vakvezető kutya a testével igyekezett megmenteni gazdáját az ütközéstől Brewsterben, számolt be az önfeláldozó golden retriever történetéről a USA Today.

A látássérült Audrey Stone és kutyája, Figo hétfőn reggel próbált átkelni az úton a New York állambeli városban, de egy arra járó, iskolásokat szállító kisbusz sofőrje nem szúrta ki őket időben. A golden retriever gyorsan a busz és gazdája közé ugrott, hogy felfogja az ütközést, és ezzel valószínűleg súlyosabb sérülésektől mentette meg a nőt.

A hatvankét éves Stone-nak kificamodott a könyöke és a bokája, eltört néhány bordája, kisebb fejsérüléseket szenvedett, ám a baleset után csak az érdekelte, hogy mi lett a kutyájával. Az állatnak egy nyílt sebe volt, de nem akarta otthagyni gazdáját, végig mellette volt, mondták szemtanúk a lapnak. A golden retrievert a kiérkező mentők látták el, bekötözték a lábát, és később meg is műtötték, Stone barátai vigyáznak majd rá, amíg a nő kórházban van.

A busz két iskolást szállított, a vezetőt szabadságra küldték, amíg a rendőrségi vizsgálat lezárul az ügyben, de a hatóságok szerint nem hajtott gyorsan, és a gyalogosátkelőnél, ahol a baleset történt, nem volt felfestve az aszfalt. 



  • Vennék
  • Hírek