Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

A milánói buszsofőrök szerint a migránsok betegségeket terjesztenek

2015.06.19. 07:50

Olaszországban egyre súlyosabb formákat ölt a bevándorlással szembeni ellenállás. Most a milánói buszsofőrök háborodtak fel azon, hogy védőfelszerelés nélkül kellene migránsokat szállítaniuk, szerintük ugyanis a bevándorlók betegségeket terjeszthetnek - írja a La Reppublica alapján a The Local

Az elmúlt hetekben a milánói központi pályaudvaron százával gyűltek össze különböző országokból érkezett bevándorlók, akiknek nagy része csak átmenetileg áll meg Olaszországban, aztán a jobban teljesítő Észak-Európa felé veszi az irányt. Milánó vállalta, hogy a városi tömegközlekedés buszaival segít nekik eljutni a pályaudvarról az átmeneti szálláshelyekre, a buszsofőrök azonban ennek nem örülnek annyira.

Tízsoros levelükben egyszerűen visszautasították a feladatot, mivel szerintük a hatóságok alábecsülik a rájuk és családjaikra leselkedő egészségügyi kockázatot.  Azt állíják, hogy jelenleg nem megfelelők a körülmények a fuvarok biztonságos lebonyolításához: védőruhát, kesztyűt, egészségügyi maszkot, és a járművek rendszeres fertőtlenítését követelik. 

Olaszország az egyik leginkább érintett  menekültügy szempontjából az Unión belül: 2014 eleje óta 220 ezer menekült érkezett hozzájuk, akiknek jó része továbbállt ugyan, de a dublini rendelet alapján egy részüket akár vissza is toloncolhatják. A napokban Róma már fenyegetőzött, hogy ha nem tárgyalják újra az ország egy részét szerintük igazságtalanul sújtó egyezményt, Európára szabadítják a menekültáradatot.