Óriási káoszt okoz Calais-ban a francia sztrájk

2015.06.30. 16:47

A MyFerryLink francia komptársaság sztrájkoló munkatársai kedden ismét eltorlaszolták a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagutat a calais-i oldalon.  A tengerészek gumiabroncsokat égetnek síneken, illetve egy szakaszon az alagút bejárata előtt meg is próbálták felszedni a síneket.

A sztrájk miatt a vonatok sem járnak, több tíz kilométeres dugók alakultak ki. A alagutat működtető Eurotunnel  cégcsoport szóvivője közölte, hogy elítéli a francia tengerészek sztrájkját, mert az durván akadályozza a forgalmat az alagútban.

A gumiabroncsokat körülbelül 30-50 tüntető cipelte a sínekre, miután átvágták az alagútba vezető utat védő kerítést. A tiltakozók az Eurotunnel csoportra akarnak nyomást gyakorolni, amelynek tulajdonába tartoznak a MyFerrylink által üzemeltetett hajók. A sztrájkolók azért aggódnak, mert az Eurotunnel három hajójából kettőt el akar adni a konkurens DFDS nevű dán vállalatnak, írja az MTI.

Nyolc napon belül ez már a második eset, hogy sztrájkoló francia munkások miatt totális káosz alakul ki Calais-ban. A múlt heti sztrájk alatt, amikor 200 tengerész a kikötőt torlaszolta el, a Calais-ban összegyűlt több száz illegális bevándorló megpróbálta kihasználni a kialakult dugót, és elkezdtek bemászni a vesztegelő kamionokba. Egyelőre nincs jele annak, hogy most is ilyesmire készülnének a migránsok.