Észak-Korea: Kim Dzsongun újabb vezetőt végeztetett ki. Sosem fogja kitalálni, kit!

2015.07.08. 22:59

Alkalmatlanság miatt végeztette ki egy észak-koreai teknősfarm vezetőjét Kim Dzsongun. Normális országban ezért inkább leváltani szokás az embert, de Kim Dzsongunnál már nem meglepő az ilyesmi. Korábban megölette például egy reptér főépítészét, de nem úszta meg a védelmi minisztere, a nagynénje és a nagybátyja sem.

Pedig ha valami tetszik az ország vezetőjének, akkor nagy a boldogság, például amikor a fagyasztott halak sorakoznak fegyelmezett rendben. A dobozpáncélúteknős-farm vezetőjének nem volt ilyen szerencséje. Kim még májusban látogatta meg a taedonggangi telepét, és már akkor nagy csalódottságának adott hangot. Inkompetenciával, idejétmúlt gondolkodásmóddal és felelőtlen munkastílussal vádolta a farm dolgozóit. Különösen felbosszantotta, hogy a telep nem volt képes homárokat tenyészteni az állampárt alapításának évfordulójára. Ráadásul több teknős is elpusztult, amiért szintén a menedzsert hibáztatta Kim.

A kivégzésekről hivatalos forrásból származó adat nincs, ezért pontos számokat nem ismerünk. Egy közelmúltbeli dél-koreai jelentés szerint az északi szomszéd 1382 embert végeztethetett ki nyilvánosan 2000 óta.