Emőd
21 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Bútorokat gyújtogatva tüntettek a menekültek ellen

2015.07.17. 13:10

Egy Treviso nevű, Veneto tartománybeli olasz város egyik lakótelepére több, mint száz menekültet telepítettek be a hatóságok, a lakásokba új bútorok és felszerelések is kerültek. Az itt lakó helyi családoknak ez annyira nem tetszett, hogy demonstráció gyanánt kihordták a bútorok egy részét, és a lakóépületek között elégették őket. Néhányan sátrat is vertek itt, mert nem hajlandóak egy fedél alatt aludni az újonnan betelepített migránsokkal - írja a The Local.

Menekülttáborrá alakították az otthonainkat, amelyekért mi fizetjük a hitelt.

- mondta a helyi médiának egy lakó. 

11694034 444622975739623 780643654741846809 n
Fotó: Luca Zaia / Facebook

Olaszországot érinti az EU-n belül talán a legsúlyosabban a menekültkérdés, a befogadóállomások országszerte bőven a kapacitásuk felett üzemelnek, ezért a kormányzat úgy döntött, hogy üres lakásokban helyezik el a migránsokat, főleg északon. 

A szélsőjobboldali Lega Nord párt rögtön kifejezte szolidaritását a házban lakó olasz családokkal, szerintük a migránsoknak menniük kell, bár azt is leszögezték, hogy nem támogatják az erőszakos megoldásokat. 

Veneto tartomány jobboldali elnöke, Luca Zaia is hasonló állásponton van, mint a bútorgyújtogatók: nem szeretné, hogy több menekültet küldjenek a régiójukba, amely szerinte „afrikanizálódik”.