Mátyás
-6 °C
1 °C

Meghalt az ötödik tengerészgyalogos is a Tennessee-i ámokfutásban

2015.07.19. 10:54 Módosítva: 2015-07-19 18:55:59

Meghalt a Tennesse-i ámokfutás egyik súlyos sebesültje, így már öt halálos áldozata van a vérengzésnek, írja a cnn.com. Az ötödik áldozat, Randal Smith is tengerészgyalogos volt, nagyanyja elmondása szerint a gyomrát, a máját és a vastagbelét érte lövés.

Csütörtökön a 24 éves, kuvaiti születésű, de amerikai állampolgár Mohammad Youssuf Abdulazeez a tengerészgyalogság egyik chattanoogai toborzóirodájánál, illetve később az attól 12 km-re lévő, a tartalékosoknak fenntartott központnál nyitott tüzet. Hét embert ért találat, közülük négyen még aznap belehaltak a támadásba, mindannyian az utóbbi helyszínen.

A kiérkező rendőrök lelőtték a támadót, aki állítólag nem állt korábban terrorgyanú miatt megfigyelés alatt. A CNN szerint négy, a férfihoz köthedő fegyvert talált a rendőrség, egyet az otthonában. A fegyverek egy részét a férfi legálisan szerezte be.

A gyilkos motivációit azóta is próbálják megfejteni. A férfi jó tanuló volt, harcművészeteket gyakorolt és vallásos muszlim volt, így terrorizmus gyanújával nyomoznak, ám egyelőre nem találtak akár az ISIS-hez, akár más terrorszervezethez kötődést. Családja szerint a gyilkos depressziótól szenvedett, azonban egy régi barátja szerint Abdulazeez nagyon megváltozott és zárkózott lett, miután látogatást tett a Közel-Keleten. Legutóbb 2014-ben járt Jordániában, hogy meglátogassa egyik nagybátyját.