Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Lezuhant egy szlovák katonai helikopter, egy katona meghalt

2015.07.28. 18:17

Lezuhant egy kiképzési gyakorlatot végző katonai helikopter a kelet-szlovákiai Hradisko település közelében kedden délután, a gép fedélzetén tartózkodó három ember közül egy meghalt, írja a szlovák sajtó nyomán az MTI.

Az MI-17 típusú, szovjet gyártmányú katonai helikopter a szlovák hadsereg szerint háromfős legénységgel a fedélzetén éppen kiképzési gyakorlatot végzett az eperjesi járásban, amikor megszakadt vele a kapcsolat. A gép keresésére egy másik helikoptert küldtek, ez talált rá az MI-17-es roncsára és komolyan megsérült személyzetére. Az egyik katonának már nem sikerült megmenteni az életét.

A szerencsétlenség oka egyelőre nem ismert. A szlovák hadsereg vezetése a történtek kivizsgálásának idejére a hadsereg összes azonos típusú helikopterére repülési tilalmat rendelt el.

Szlovákiában a mostani rövid időn belül már a második halálos kimenetelű helikopter-szerencsétlenség. Az előző július 17-én történt, amikor a hegyi mentőknek a Szlovák Paradicsom elnevezésű régióban szolgálatot teljesítő egyik helikoptere megakadt a villanyvezetékben, majd a Hernádba zuhant. A mentőhelikopter négyfős legénysége a helyszínen életét vesztette.