Nem Madeleine-t találták meg Ausztráliában

2015.07.29. 12:00 Módosítva: 2015.09.25. 16:49

Nem a több mint nyolc éve eltűnt skót kislányé az Ausztráliában talált holttest, írja az MTI. „Megerősíthetem, hogy teljeséggel kizárható, hogy Madeleine McCann az áldozat, a brit rendőrséget informáltuk” – közölte az ausztrál rendőrség.

A dél-ausztráliai Adelaide közelében, egy autópálya mellett még július 15-én bukkantak egy bőröndben egy gyerek holttestére. A vizsgálatok megállapították, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

Madeleine a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében vacsoráztak a barátaikkal.

Az ügyet óriási nemzetközi figyelem kíséri, főleg azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy évvel később érdemi bizonyítékok hiányában feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát. Madeleine sorsáról számtalan elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár megrendelésére rabolhatták el. A kislányt az eltűnése óta eltelt nyolc évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.