A Kreml lapja szerint űrháborúra készül az USA

2015.08.07. 21:45
A Sputnik News szerint a Boeingtől megrendelt XS-1 teherűrhajóval az USA lézerfegyvereket és rakétákat juttatna az űrbe.

Az USA szakértői meg vannak győződve róla, hogy a következő háború az űrben fog zajlani, amire már most el kell kezdeni a felkészülést, írja a Sputnik News Kreml-közeli propagandaoldal.

Az új teherűrhajóval feljuttatott lézerfegyverek és nagy hatótávolságú rakéták segítségével az USA könnyedén megsemmisítené az ellenséges egységeket – írja a Sputnik News. Az űr ura pedig az az ország lesz, amelyik a leggyorsabban tud a többi fölé nőni a kezdeti űrbeli mészárlás után, írják.

A 2013-ban bejelentett XS-1 akár kéttonnás műholdakat is képes lesz felvinni, vélik  az oroszok. Az űrben 10 napig lesz képes fennmaradni, repülésenként ötmillió dolláros költség mellett.

A Sputnik News szerint viszont az új gép csak egy magasan és nagyon gyorsan repülő drón lesz. Aggodalomra pedig nincs ok, nyugtat meg mindenkit a portál, mert ez az új repülő az orosz légvédelmi rendszernek csupán reggeli csemege lesz.  • Tippek
  • Árfolyam