Halálra késeltek két embert egy svéd Ikeában

2015.08.10. 15:30 Módosítva: 2015.08.10. 17:02

Egy férfit és egy nőt késeltek halálra hétfőn egy svédországi Ikeában, írja a The Local. A támadásnak van egy harmadik áldozata is, egy 35 éves férfi, aki sérülésekkel került kórházba. A megyei szóvivő információi szerint a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol megműtötték – a TASZSZ orosz hírügynökség információi szerint ő lehet az egyik gyanúsított. A pontos részletek még nem ismertek, annyi biztos, hogy támadás délután egykor történt egy Stockholm közeli áruházban, Västeråsban.

A TASZSZ azt is megtudta, hogy a svéd rendőrség a támadás után 20 perccel őrizetbe vett egy 23 éves férfit egy közeli buszmegállóban, aki ellen előre kitervelt emberölés vádjával indítottak eljárást, írja az MTI, amely azt is hozzáteszi, hogy más források középkorú gyanúsítottról tudnak. A helyi Vestmanlands Läns Tidning (VLT) videót is közölt a buszmegállóban történt akcióról.

A bútoráruház egyik vezetője, Mattias Johansson annyit mondott a VLT nevű svéd lapnak, hogy az áldozatok "ránézésre átlagos vásárlók voltak".

A támadást vélhetően felvették az áruház kamerái, a rendőrség jelenleg még dolgozik az ügyön. Az Ikeát kiürítették.

A västeråsi áruház 200 kilométerre van Stockholmtól, és itt működik az ország legnagyobb Ikeája. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport