Több mint tíz beteg megölésével vádolnak egy dán nővért

2015.08.12. 12:54
A vád szerint diazepámmal és morfiummal ölte meg áldozatait. Egyszer rajtakapták egy mérgezett fecskendővel a kezében.

Március 2-án vették őrizetbe a dán hatóságok azt az ápolónőt, akit több mint tíz beteg megölésével vádolnak. Kezdetben csak három gyanús haláleset miatt gyanúsították, azonban a nyomozás során további tíz hasonló esetet tártak fel a nyomozók – írja a The Local dán napilap.

A dél-zelandi Nykøbing kórház ápolója a betegeket morfiummal és diazepámmal mérgezte meg áldozatait. Ezek szívelégtelenséget okoztak a betegeknél. Egy alkalommal maga élesztette újra az egyik áldozatot, miután beadta neki a gyógyszereket.

A harmincéves nő akkor bukott le, amikor egy kollégája felfigyelt arra, hogy egy betegnek beadott valamit egy fecskendőből, majd azt a köpönye ujjába rejtette.

A nővér ügyét eddig zárt ajtók mögött tárgyalták, a pontos vádat sem ismertették a sajtóval, de kedden a bíróság nyilvánossá tette az eljárást. A hatóságok most arról tájékoztatták a médiát, hogy aránytalanul sok haláleset történt a nő műszakjában, ezért vizsgálják, hogy lehettek-e további áldozatok. 

Magyarországon is volt már hasonló eset, a Nyírő Gyula Kórház egyik ápolója, Faludi Tímea 2001-ig közel negyven, szenvedő, súlyosan beteg embert segített a halálba. Faludit 11 év börtönbüntetésre ítélték. 2009-ben nyolc évvel és négy hónappal a letartóztatása után feltételesen szabadlábra helyezték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport