Liftbe szorult egy ötéves kislány feje, meghalt

2015.08.13. 20:47

A szörnyű eset az angliai Dorset egyik lakóházában történt, írja a The Guardian. A kislányt a helyszínre kiérkező tűzoltók igyekeztek kiszabadítani, de hiába, a gyerek a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók először a liftet stabilizálták, majd speciális szerszámokkal szabadították ki a kislányt.

Az ötéves kislány halála ügyében nyomozás indult. A lift, írja a brit lap, egy mozgáskorlátozottak számára rendszeresített szerkezet, amit nem a család szerelt be a házba, hanem már ott volt, amikor beköltöztek - vélhetően az előző lakó kérésére építhették be. A balest pontos körülményeiről egyelőre semmit nem tudni.

Nem egészen két hete egy kínai nő halt bele súlyos fej és nyaksérüléseibe a kínai  Zhejiang-tartomány fővárosában. Egy lakóház 16. emeletén akart beszállni a liftbe, amikor a fülke, az ajtó becsukódása nélkül váratlanul elindult, és a fejénél fogva magával rántotta. A kiérkező tűzoltók kiszabadíták a nőt, akinek a feje a 17. emeleten, a teste viszont a 16. emelet magasságában ragadt, de az életét már nem tudták megmenteni. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport