Megszülte gyerekét a 11 éves paraguayi lány, akit a nevelőapja erőszakolt meg

2015.08.14. 10:14

Császármetszéssel, egészségesen jött világra a 11 éves paraguayi gyerek, a valódi neve helyett "Mainumby" néven emlegetett lány csecsemője, írja a BBC.

Az ügy tavaly kezdődött, amikor a 10 éves lányt elvitte az édesanyja orvoshoz, mert hasi fájdalmakra panaszkodott. Ekkor már a terhesség 20. hetében járt. A nevelőapja erőszakolta meg.

Miután kiderült, hogy a lány terhes, engedélyt kértek abortuszra, ami a katolikus Paraguayban csak akkor engedélyezett, ha az anya élete veszélyben van. 

Az Egészségügyi Minisztérium szerint ebben az esetben nem volt erről szó. Azzal érveltek, hogy a terhesség megszakításával csak még nagyobb veszélynek tennék ki a lányt. 

A Guardian szerint az anya 2014-ben feljelentette a rendőrségen a férjét, amiért bántalmazta a lányukat, de választ nem kapott a hatóságoktól.

A lány 42 éves nevelőapja most már előzetes letartóztatásban van. Tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. A felesége ellen is vádat emeltek, de ő szabadlábon védekezik, az elmúlt tíz napot a lánya betegágyánál töltötte.

Emberi jogi szervezetek keményen bírálták Paraguayt az abortusz megtagadása miatt. Az Amnesty Internationalnál dolgozó Erika Guevara szerint Mainumby szerencsés, hogy életben van, Paraguay döntése az ügyben embertelen.