Pucér szelfik csináltak szexuális bűnözőt két amerikai kamaszból

2015.09.21. 00:03

Őrült, a lap által idézett szakértők által is nevetségesnek nevezett amerikai jogesetről írt cikket a Guardian: saját magukról készített meztelen fotók miatt került komoly bajba egy amerikai, észak-karolinai kamasz pár. A képeket akkor fedezték fel a hatóságok, amikor a pár iskolájában vizsgálat indult olyan pucér fotók miatt, amelyeket az érintett diákok engedélye nélkül terjesztettek a többiek. Ebben az ügyben a pár mindkét tagja ártatlan volt, viszont a telefonjaikat átnézve megtalálták a róluk készült fotókat.

A most 17, a képek felfedezésének idején 16 éves fiúnak négy képe volt saját magáról, egy ötödik pedig a szintén 16 éves barátnőjéről. A lánynak a saját telefonján csak saját magáról voltak pucér fotói.

Mindkettejüket kiskorú szexuális kihasználásával vádolták meg: egyszerre kezelték őket nagykorúsítva elkövetőként és kiskorú áldozatként, saját maguk kiskorú áldozataként. Mindezt úgy, hogy egyébként ráadásul a szex közöttük nem is volt illegális, mert Észak-Karolinában 16 év a beleegyezési korhatár.

Végül vádalkuval tudták csak elkerülni, hogy börtönbe kerüljenek vagy szexuális bűnözőként regisztrálják őket. A lány júliusban egyezett bele a feltételekbe: egy évre próbára bocsátották, meg kell fizenie 200 dollár bűnügyi költséget, tartózkodnia kell a drogtól és az alkoholtól, nem maradhat ki az iskolából, 30 óra közösségi munkát kell végeznie, órákat kell hallgatnia a helyes döntéshozatalról, és egy évig nem lehet mobiltelefonja.

Szeptemberben a fiú, akit az ügy miatt az iskolai focicsapatból is felfüggesztettek, szintén belement egy hasonló vádalkuba: neki egy éven keresztül azt is tűrnie kell, hogy előzetes figyelmeztetés nélkül átkutassák. Ha gond nélkül letelik az egy év, akkor az alku részeként törölni fogják őket a bűnügyi nyilvántartásból.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport