Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Meleg fogadtatást kapott Németországban a Hitlernek öltözött színész

2015.10.10. 19:33

Négy hétig járta Németországot egy színész Hitlernek öltözve, azt mondja, megdöbbentette, milyen meleg fogadtatásban volt része. A beöltözést Oliver Masucci egy forgatás kedvéért csinálta. A Nézd, ki van itt című filmet ezen a héten mutatják be, Timur Vermes több millió példányban elkelt szatírájának az adaptációja. A bestseller alaphelyzete, hogy Hitler 2011-ben felébred, celebbé válik, és újra politizálni kezd.

Hitler újraéled - Nézd, ki van itt - Trailer (Er ist wieder da)

A színészre sokan rámosolyogtak, kezet ráztak vele, vagy éppen megkérték, hadd készítsenek egy közös fotót. "Ijesztő volt látni, mennyien megnyíltak" - mondta Masucci a Reutersnek. "Azt gondolták, itt egy olyan ember, akinek elmondhatják, bármit is gondolnak. És néha eléggé veszélyes volt, amit gondoltak". A színész szerint forgatás közben jól érezhető volt, hogy a német középosztály jobbra sodródik.

A Hitler-jelmezes figura fogadtatásáról a film rendezője, David Wnendt is azt mondta: sokkolta őt. "Hogy lehet az, hogy ilyen sokan reagálnak pozitívan Hitlerre, hogyan fogadhatják el őt?" - kérdezte a rendező a német ARD televízióban.