Emma
6 °C
11 °C

Lecsapott a tájfun, ezreket kellett kimenekíteni

2015.10.18. 07:49

Lecsapott a Fülöp-szigetekre a Koppu tájfun, amely heves széllökések kíséretében érkezett a délkelet-ázsiai ország északi részére.

A helyi meteorológiai intézet beszámolója szerint a trópusi vihar a fővárostól, Manilától 215 kilométerre északkeletre fekvő Casiguran településnél ért partot, óránkénti 215 kilométeres szélrohammal, írja az MTI.

Mintegy 6500 embert kimenekítettek a tájfun útjából - közölte a helyi katasztrófavédelem. A szélvihar keltette heves esőzések miatt a térségben számtalan földcsuszamlás volt, amelyek sárlavinával árasztották el és tették használhatatlanná az utakat.

Manilát egyelőre nem érte el a Koppu tájfun, de a szigetország délebbre fekvő régióban még pusztíthat a vad szél és a heves esőzés - derült ki az időjárási előrejelzésekből.

A Fülöp-szigetek térségén évente átlagosan húsz tájfun söpör végig. Két évvel ezelőtt minden idők legpusztítóbb vihara csapott le a szigetországra, a 2013 novemberi Haiyan tájfunnak 7350 halálos vagy eltűnt áldozata volt, s több mint 4 millió azoknak a száma, akik fedél nélkül maradtak vagy megrongálódott a házuk.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport