Vilmos
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megnyerte a választást a megkéselt kölni polgármesterjelölt

2015.10.19. 11:06

Megnyerte a kölni polgármester-választást Henriette Reker, akit szombaton kampányol közben késeltek meg a városban. A CDU, azaz Angela Merkel kancellár pártjának a támogatását is élvező Reker a szavazatok 52,7 százalékát szerezte meg.

A hatóságok szerint a 44 éves gyanúsított a német menekültpolitika miatti haragjában támadta meg Rekert, aki azon dolgozott, hogy szállást találjon a Kölnbe érkező migránsoknak. A pszichiátriai vizsgálat eredménye szerint a férfi beszámítható, így felelősségre vonható a tettéért.

Ahogy korábban írtuk, Reker épp a város piacán látogatta meg kitelepült kampánycsapatát, amikor nyakon szúrták. A támadó négy másik embert is megsebesített, akik megpróbálták lefogni. Reker sérülése súlyos, de nem életveszélyes. Vasárnap megműtötték, és az orvosok szerint állapota stabil, teljesen fel fog épülni. Egy másik áldozat komolyabb sérülést szenvedett. 

A leköszönő polgármester, Jürgen Roters sokkolónak nevezte a történteket, a nő ellenfele, a szociáldemokrata Jochen Ott pedig a hírre felfüggesztette a saját kampányát. Azóta Angela Merkel is megdöbbenését fejezte ki, Thomas de Maiziere belügyminiszter pedig gyáva tettnek nevezte a támadást.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!