Megnyerte a választást a megkéselt kölni polgármesterjelölt

2015.10.19. 11:06

Megnyerte a kölni polgármester-választást Henriette Reker, akit szombaton kampányol közben késeltek meg a városban. A CDU, azaz Angela Merkel kancellár pártjának a támogatását is élvező Reker a szavazatok 52,7 százalékát szerezte meg.

A hatóságok szerint a 44 éves gyanúsított a német menekültpolitika miatti haragjában támadta meg Rekert, aki azon dolgozott, hogy szállást találjon a Kölnbe érkező migránsoknak. A pszichiátriai vizsgálat eredménye szerint a férfi beszámítható, így felelősségre vonható a tettéért.

Ahogy korábban írtuk, Reker épp a város piacán látogatta meg kitelepült kampánycsapatát, amikor nyakon szúrták. A támadó négy másik embert is megsebesített, akik megpróbálták lefogni. Reker sérülése súlyos, de nem életveszélyes. Vasárnap megműtötték, és az orvosok szerint állapota stabil, teljesen fel fog épülni. Egy másik áldozat komolyabb sérülést szenvedett. 

A leköszönő polgármester, Jürgen Roters sokkolónak nevezte a történteket, a nő ellenfele, a szociáldemokrata Jochen Ott pedig a hírre felfüggesztette a saját kampányát. Azóta Angela Merkel is megdöbbenését fejezte ki, Thomas de Maiziere belügyminiszter pedig gyáva tettnek nevezte a támadást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport