Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Csuklyás férfi támadt egy belga laktanyára

2015.10.26. 12:54

Lövések dördültek, amikor egy ismeretlen autós megpróbálta áttörni egy laktanya kerítését Belgiumban hétfőn, írta az MTI. Az incidens a Brüsszeltől délre fekvő Namur közelében, Flawinne-ban történt. A támadásban nem sérült meg senki. Hivatalos források további részletekkel nem szolgáltak, ugyanakkor a La Libre Belgique című belga hírportál úgy tudja, hogy az őrség lövéseit követően a csuklyát viselő támadó elmenekült. A támadást követő hírekben szerepelt a feltételezés, hogy bomba is volt a támadó autójában, amelyet nem messze az eset helyszínétől megtaláltak - tájékoztat a belga hírportál.

Délután rövid hajtóvadászatot követően elfogták a támadót, a kihallgatása megkezdődött. A rendőrség nem erősítette meg azt a feltételezést, miszerint a támadó autójában robbanószerkezet lett volna elrejtve. A kaszárnyában egy kommandós zászlóalj 650 katonája állomásozik, a környékét lezárták, a terület fölött helikopter körözött.

A 2014 májusában, egy brüsszeli zsinagóga ellen elkövetett, négy ember halálát követelő terrortámadás óta magas szintű készültség van érvényben Belgiumban további szélsőséges támadások elkerülése érdekében. 2015 januárjában két embert megöltek és egyet elfogtak egy terrorellenes rendőrségi razzia keretében Verviers városában. Belgiumot a lakosság számához képest az Iszlám Állam egyik legnagyobb toborzó bázisaként tartják számon. Egy ENSZ-munkacsoport jelentése szerint az országban legalább ötszázan csatlakoztak szíriai és iraki fegyveres csoportokhoz. A hatóságok szerint különös aggodalomra ad okot a szélsőségesek esetleges hazatérése.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek