Ausztria újra beengedi a menekülteket

2015.10.30. 14:46

Ausztria délelőtt ismét elkezdte beengedni területére a menekülteket. A Sentilj-Spielfeld határátkelőnél több ezer ember torlódott fel, akik csütörtök este óta várnak arra, hogy átléphessenek Ausztriába - közölte a szlovén sajtó pénteken.

Az M1 Sentiljben tartózkodó tudósítója szerint a menekültek egyre türelmetlenebbé váltak, és a kordonoknak feszültek, amelyek helyenként megnyitottak, így körülbelül 200-300 ember átjutott a határ másik oldalára. Az osztrák rendőrség nem intézkedett velük szemben.

A tömegben csütörtökön délután többször is verekedést tört ki. Kora este pedig át is törték a migránsok a kordont, a rendőrség és a katonaság próbált meg rendet teremteni. A Közel-Keletről érkező migránsokat csak kisebb csoportokban engedik be a hatóságok Ausztriába.

Az osztrákok közben arról is gondoskodtak, hogy Németország felé el tudják hagyni Ausztriát a bevándorlók. A német hatóságokkal egyeztetve új határátkelőt nyitottak a salzburgi Oberndorfnál, ahol a menekülteket fogják átengedni Németországba - értesült a Die Presse című osztrák lap pénteken.

Az új átkelő a tiroli Kufstein, a felső-ausztriai Kollerschalg, Braunau és Achleiten valamint a salzburgi Freilassing után a hatodik lesz a sorban, amelyen Ausztriából Németországba mehetnek a migránsok, írta az MTI.