Az osztrák külügyminiszter is beszólt Merkeléknek

2015.11.01. 10:54

Európának és főleg Németországnak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy felhagy az üdvözlő politikával, mert már túl sok ember érkezik - mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kleine Zeitung című osztrák lapnak adott interjújában.

Kurz szerint Ausztria elérte befogadóképességének határát, de szerinte ugyanez mondható el Németországról, vagy Svédországról is. 

Kurz kijelentette, hogy ha Németország lezárja határait, Ausztriának is így kell tennie. Az osztrák miniszter szerint most az uniós külső határokat kellene védeni, különben egyre több állam fog saját maga intézkedni.

Ausztriában folyamatosan zajlik a menekültszállítás a déli határrészről a német-osztrák határhoz. Még éjszaka is indult menekülteket szállító busz a Stájerországban található spielfeldi átkelőtől.

Éjjel 2300 menekült gyűlt össze Spielfeldnél.  Szombaton Grazban kétezren, a városhoz közeli Feldkirchenben 400-an éjszakáztak. Stájerországba vasárnap is ezreket várnak. Az osztrák belügyminisztérium szerint naponta 8-9 ezer menekült érkezik Szlovéniából Ausztriába, majdnem kétszer annyian, mint egy héttel ezelőtt.