László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkészült az etiópiai magyar villamos prototípusa

2015.11.03. 18:19

Leszállította az addisz-abebai villamos prototípusát a magyar Dunai Repülőgépgyár – írja a Railwaygazette.com. A portál szerint a magyar cég magyar alkatrészekből kezdené meg Etiópiában a szériagyártást.

et-DR tram

Emellett folynak a tárgyalások az etióp állami Metals & Engineering Corporationnel (Metec) a tesztsín megépítésére. A finanszírozást a Commercial Bank of Ethiopia-n keresztül oldanák meg. A prototípust egyelőre a Metec telephelyén tartják. A prototípusról a Limes Model készített makettet.

A prototípust eredetileg 2010-ben építették meg, szegedi használatra szánták. Az alacsonypadlós villamos 33,8 méter hosszú, 63,4 tonnás. 50 ülőhelye van, összesen 233-278 fő fér fel rá. Maximális sebessége 70 km/óra.

A Dunai Repülőgépgyár magyar szakembereket küldött Addisz-Abebába, hogy a prototípust megépítsék és a helyi munkásokat betanítsák. Más afrikai országokban is indítanának hasonló projektet, a magyar kormány bejelentése alapján Kenyában is érdeklődnek a magyar villamos iránt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!