Mátyás
-6 °C
1 °C

Elrabolták a líbiai szerb nagykövetség két emberét

2015.11.08. 17:29

A szerb külügyminisztérium vasárnap délután bejelentette, hogy elrabolták a szerb nagykövetség két munkatársát a líbiai Szabrátában, írja az MTI.

A minisztériumi közlemény szerint a líbiai szerb nagykövetség sajtófelelőséről és az ő sofőrjéről van szó. Az emberrablás vasárnap délelőtt történt. A tettesek ismeretlenek. Egyelőre senki nem vállalta magára az emberrablást, és követelésekkel sem állt elő senki.

A szerb és a líbiai biztonsági szervek felvették egymással a kapcsolatot, és a szerb külügyminiszter, Ivica Dacic is beszélt telefonon líbiai kollégájával, Mohamed al-Dairivel. A tárca azt ígéri, hogy mindent megtesznek az elraboltak biztonságos hazatérése érdekében.

A szerb külügyminiszter a közszolgálati tévében elmondott néhány részletet az emberrablásról, és a nagykövet, Oliver Potezica is nyilatkozott a sajtónak. A nagykövetség küldöttsége éppen Tunézia felé tartott, az egyik autóban a nagykövet és a családja, a másikban a sajtófelelős ült, amikor a támadók megrendeztek egy koccanást. Amikor a sofőr kiszállt, hogy megnézze, mi történt, berángatták egy kocsiba. Aztán megkérték a sajtófelelőst, hogy üljön át hozzájuk, és amikor ez megtörtént, elhajtottak. Néhány lövés is eldördült, egy líbiai kísérő meg is sérült.

"Filmszerű volt az egész" - mondta a nagykövet. Azt gondolja: őt és a feleségét is elrabolták volna, ha nem lettek volna velük a gyerekeik. Szerinte a támadásnak nincsenek politikai okai.