Ervin
14 °C
22 °C

Nemi erőszak miatt feljelentették Ján Slotát

2015.11.20. 11:22

Nemi erőszak vádjával feljelentést tett két fiatalkorú lány a szélsőséges kijelentéseiről és magyar ellenes kirohanásairól ismert Ján Slota szlovák expolitikus ellen, írja az MTI egy szlovák bulvárlap értesüléseire hivatkozva.

Két tizenhat éves lány a zsolnai rendőrségen jelent meg szüleik kíséretében, ahol azt vallották, hogy a 62 éves volt politikus kábítószert adott nekik, majd megerőszakolta őket.

A Parameter.sk szerint Plus 1 deň szlovák napilap megkereste Slotát, aki azt reagálta, hogy

Maguk többet tudnak,mint én, és ez fölöttébb érdekes. Mik ezek az ostobaságok és hazugságok?! Nincs miről beszélnem... Abszolút semmiről nem tudok, hogy feljelentettek volna... Hogy megerőszakoltam? Ez erős! Tudja mit, ezt most hagyjuk, nem nyilatkozom!"

A rendőrség azt megerősítette, hogy feljelentés érkezett Ján S. ellen, de azt nem árulták el, hogy milyen ügyben, mint mondták, folyamatban lévő vizsgálatról nem adhatnak ki információt.

Ján Slota a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kirohanásairól ismert egykori vezetője, tavalyelőtt vonult vissza az aktív politizálástól, miután - arra hivatkozva, hogy nem kezelte kellő gondossággal a párt vagyonát - kizárták az SNS-ből. Slotát két éve ittas vezetésen érték, amiért néhány ezer eurós pénzbírságra ítélték, és egy évre eltiltották a járművezetéstől.