Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szijjártó: Eljött a végső visszaszámlálás ideje

2015.12.03. 14:49

Párizs, Ankara, Bejrút, Mali és az orosz utasszállító repülőgép felrobbantása a Sínai-félsziget felett azt bizonyítja, hogy eljött a végső visszaszámlálás ideje, a világ legbrutálisabb terrorszervezeteinek hálózata egész pályás támadást indított a civilizált világ, azon belül pedig Európa ellen

- mondta Szijjártó Péter csütörtökön Belgrádban az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kétnapos konferenciáján.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ha a civilizált világ nem tud összefogni, ha nem tud egyetértésre jutni, akkor nem fogja tudni legyőzni ezt a generációs jelentőségű kihívást, amit az Iszlám Állam jelent.

Ha a civilizált világ veszít ebben a harcban, akkor mindannyian áldozattá fogunk válni. ... Ha nem érünk el átütő sikert rövid időn belül az Iszlám Állammal szemben, akkor az egyre több területet fog elfoglalni, egyre több embernek kell elmenekülnie, akkor pedig Európa nem fogja bírni a nyomást és destabilizálódik. Ezt pedig el kell kerülni.

Szijjártó szerint a második világháború lezárása óta soha nem volt olyan rossz a biztonsági helyzet Európában, mint most. Mint mondta, ma Európában a terrorfenyegetettség a mindennapi élet részévé vált, ráadásul egy olyan bevándorlási hullám sújtja Európát, amelynek keretében napi szinten 6-10 ezer ember jön be az Európai Unió területére úgy, hogy a nagy részükről nem tudjuk, hogy éppen kicsoda, és miért jön.