Az amerikai televíziózás mélypontja

2015.12.04. 22:44

Elképesztő jelenetek játszódtak le péntek este élőben a CNN-en és az MSNBC-n. A kaliforniai San Bernardinóban 2015. december 2-án elkövetett vérengzés tetteseinek lakásába hatolt be több amerikai tévéstáb a rendőrség tudta nélkül. A CNN-en azzal a felirattal ment a közvetítés, hogy a médiát meghívta a merénylők főbérlője a redlandi lakásba.

A szürreális képsorokon sáskamód lepték el a tévések a lakást, a merénylők személyes tárgyai közt turkálva élő adásban. Megfogták a gyerekjátékokat, kezükbe vettek fotókat, kutogattak, nézelődtek. Még több sokkoló fotó és twitter-bejegyzés látható a Mashable cikkében.

Előkerültek például tébékártyák, jogosítványok, rajta jól olvasható adatokkal, ráadásul nemcsak az elkövetők okmányai kerültek be az élő adásba, hanem valószínűleg teljesen ártatlan emberek adatait is közzétették - írja a The Atlantic.

cnn1

A CNN-en közben több olyan beszélő fejet is a közvetítés mellé vágtak, amin kifogásolták a képsorokat. A felháborodott szakértők azt mondták, nem lehet tudni, mikor kellhet újra megvizsgálni a helyszínt, újabb bizonyítékok után kutatva, de így, hogy ennyien összetapogattak mindent, annak semmi értelme nem lesz.

A lakás le volt zárva, őrizték is, a rendőrségnek pedig nem volt tudomása arról, hogy a stábok ellepik a fontos nyomozás helyszínét, és összetapogatják a lehetséges bizonyítékokat.