Gusztáv
-4 °C
1 °C

Borzalmas mázlival zuhant le egy moszkvai légtornász

2015.12.13. 17:54 Módosítva: 2015-12-13 20:14:47

Frissítés: szinte semmi baja a tornásznőnek.

A védőháló sem állította meg azt a légtornásznőt, aki egy moszkvai cirkuszi előadáson zuhant a mélybe vasárnap. Az előadáson történt balesetet azonban az artista túlélte. Az első jelentések szerint kórházba szállították.  

Darina Kuzmina 25 méterről, egy nyolcemeletes háznak megfelelő magasságból zuhant a mélybe. A felvételen – amely a Lifenews.ru oldalán látható – jól látszik, hogy a védőháló ilyen sebességnél már nem menti meg a zuhanó testet.

A lány zárt koponyatörést, agyrázkódást szenvedett, de az orvosok szerint csoda, hogy életben maradt – állította a Lifenews.ru.

Ehhez képest néhány órával később már ki is engedték Kuzminát a kórházból, kiderült, hogy szinte semmi baja sincs.

„Remekül érzem magam, semmim nem fáj”  – mondta

A produkcióban a tornásznőt egészen a Nyikulin cirkusz kupolájának tetejéig húzzák fel, onnan kell leugrania a hálóba, tehát maga a zuhanás szándékos.

Csak a hálónak meg kellene tartania, ami ezúttal nem történt meg. Kuzmina a kórházi vizsgálat szerint zúzódásokkal és agyrázkódással megúzta az esetet, koponyatörése tehát nincs. Az előadás végére vissza is tért a cikruszba és a közönség előtt is meghajolt. Mielőbb újra elő akarja adni a műsorszámot. „Csak elsőre lesz egy kicsit félelmetes” – vallotta be.

A cirkuszt alapító Jurij Nyikulin szerint részletesen meg kell vizsgálni, mitől mondott csődöt a védőháló.