Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Az Iszlám Állam terroristáját fogták el Németországban

2015.12.17. 21:22 Módosítva: 2015.12.17. 23:30

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik feltételezett tagját fogták el a németországi Unna-Massen egyik menekültszállásán. A szír férfi korábban a terrorszervezet pénzügyeiért felelhetett, írja a Bild.

A férfi fényképét terrorizmusellenes szír aktivisták jelentették meg az interneten.  A német hatóságok a fotók alapján bukkantak a férfi nyomára az egyik menekültszálláson.

A Bildnek egy szemtanú azt mondta:  a férfit bilincsben vitték el a rendőrök és a titkosszolgálat tagjai. Miután elvitték a férfit, házkutatást tartottak a lakásában. Lefoglalták a férfi telefonját is, amiből újabb információk derülhetnek ki. 

A gyanúsított a lap szerint egy hete érkezett a menekültszállásra a nővérével és annak amputált lábú férjével. Hárman egy egyszobás lakásban laktak abban az épületben, ahol a Német Vöröskereszt helyi központja is van. 

Az eddigi információk szerint a férfi az Iszlám Állam kelet-szíriai központjában,  Deir-ez-Zórban azért volt felelős, hogy ki ossza a terrorszervezet oldalán szolgáló harcosok zsoldját. Idén májusban menekült Törökországba, de rokonai továbbra is az Iszlám Állam oldalán harcolnak.  

Berlinben két lakást kutatott át egy terrorelhárító egység. Az ügyészség szerint erre terrorcselekmény előkészülete és lőfegyverrel való visszaélés alapos gyanúja miatt volt szükség. A rendőrség itt is egy fotó alapján lépett közbe, amin egy 28 éves férfi különböző fegyverekkel a kezében pózolt. A képek alá azt írt, Szíriában akar harcolni. A rendőrök a házkutatásokon mobiltelefont laptopot, adathordozókat, és a légfegyvert foglalt le.