Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Lelőttek három embert, köztük egy keresztény rádió műsorvezetőjét Maliban

2015.12.18. 13:22

Egy ismeretlen támadó agyonlőtt három embert, köztük egy keresztény rádió műsorvezetőjét Mali északnyugati részén, Timbuktuban csütörtök este, közölte az MTI. A három férfit hidegvérrel gyilkolta meg egy fegyveres a rádió épülete előtt. A támadó elmenekült a helyszínről.

„Számomra ezt a bűncselekményt azok a terroristák követték el, akik hallani sem akarnak más vallásról, mint az iszlámról” – mondta az ügy kapcsán egy magas rangú kormányzati tisztviselő. Hozzátette, a dzsihádisták meg akarják osztani a katolikusokat és a muszlimokat, „de ez nem fog sikerülni”. A történteket megerősítette egy biztonsági forrás is, aki szerint ezt a „gyáva gyilkosságot” azok követték el, akik „vallási háborút akarnak kirobbantani”. A timbuktui keresztény rádió a Bibliára összpontosító vallási műsorokat sugároz, és szoros kapcsolatot ápol a helyi keresztény misszióval.

Mali északi részét 2012 márciusában iszlamista lázadók szállták meg, és az év végéig az ellenőrzésük alatt tartották, meg akarták dönteni a központi kormányzatot is. Egy francia vezetésű hadművelettel űzték ki őket onnan, de a fegyveres konfliktus nem szűnt meg, és az ott maradó francia csapatok az ENSZ-erőkkel szövetségben azóta is próbálják stabilizálni az országot. A legutóbbi erőszakcselekmények egyike volt, amikor november 20-án lázadók megtámadtak egy luxusszállodát az ország fővárosban, Bamakóban, és túszokat ejtettek. A támadásban húszan haltak meg. A terroristák akkor az Air France francia légitársaság legénységére vadásztak, de még mindig sok a kérdés az eset körül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport