Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Hét férfit halálra ítéltek brutális nemi erőszak miatt Indiában

2015.12.21. 22:09 Módosítva: 2015.12.22. 00:31

Egy indiai bíróság hét férfit halálra ítélt, amiért februárban brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak egy 28 éves nepáli nőt.

A nő depresszió miatt kezelés alatt állt, amikor eltűnt az északi Haryana államban, ahová a húgához ment lakni a kezelések idejére. A holttestét három nappal később találták meg, a boncolás megállapította, hogy csoportosan megerőszakolták, és a testébe köveket, pengéket és botokat dugtak fel. A boncolást végző orvos az NDTV csatornának azt mondta, sosem látott ilyen szörnyű esetet a 29 éves pályafutása során.

A halálos ítéletet egy női bíró mondta ki, aki azt mondta, hogy ez egy erős üzenet a nyilvánosság számára. Mint mondta, ő is egy emberi lény, és képes volt meghallani az áldozat szenvedését. "A nők még mindig szembesülnek a férfiak diszkriminációjával a társadalmunkban, és még mindig van nemi elfogultság a rendszerben" - mondta a bírónő.

Az ügyben volt egy nyolcadik és egy kilencedik vádlott is, előbbivel szemben a fiatalkorúak bírósága mond majd ítéletet, utóbbi megölte magát a letartóztatása után.

A bírósági döntés egy nappal azután történt, hogy kiengedték a javítóintézetből az Indiában nagy felháborodást kiváltó 2012-es újdelhi csoportos nemi erőszak legfiatalabb vádlottját.

A férfit  három év után engedték ki a javítóintézetből, ahova azután került, hogy öt felnőtt férfival együtt 2012 decemberében brutálisan összevert és megerőszakolt egy 23 éves nőt, aki belehalt sérüléseibe. A döntés ellen több szervezet is tüntetéseket szervezett, nőjogi szervezetek petícióban követelték, hogy a férfit ne engedjék ki, és még az elkövető szülei is azt akarták, hogy a férfi maradjon börtönben.