Fegyveresek tüzet nyitottak egy hotelre Hurghadában

2016.01.08. 20:11

Tüzet nyitottak egy hotelnél fegyveres támadók az egyiptomi Hurghadában – írja a Reuters hírügynökség. Egyelőre halálos áldozatról nincs hír, a támadásban három turista sérült meg. A támadók hárman voltak, a megtámadott hotel pedig a Bella Vista Hotel volt.

 A támadók egyes beszámolók szerint a tengeren át érkeztek a hotelhez. A hotelbe az étterem utcai bejáratán át jutottak be.  Egyiküket a rendőrség agyonlőtte. (Korábbi hírek szerint ő robbanómellényt is viselt, de ez az információ azóta valótlannak bizonyult.) A másik támadó is megsebesült, de ő életben maradt.  

Az egyiptomi belügyminisztérium szerint a sérültek közül két turista ausztrál és egy svéd, egy hurghadai kórházban ápolják őket. (Korábban a Reuters még arról írt, egy dán és egy német állampolgár sérült meg.)  

CYOBhaRWAAA hiZ
Fotó: Twitter

Az Iszlám Állam szintén pénteken jelentette be, hogy csütörtökön Kairóban ők követték el a támadást, amely izraeli turisták ellen irányult. A támadás válasz volt a szervezet vezetője, Abu Bakr Al-Bagdadi felhívására, hogy a követői a világon mindenhol kövessenek el támadásokat zsidók ellen. Egyelőre nem tudni, hogy a hurghadai támadás is az Iszlám Államhoz köthető-e.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport