Halálra késeltek egy svéd menekülttábori dolgozót

2016.01.25. 17:50

Belehalt sérüléseibe egy 22 éves nő, akit egy svéd menekülttáborban késeltek meg, írja a Local. A mölndali menekült központban olyan 14-17 év körüli menekülteknek biztosítanak szállást, akik felnőtt gyám vagy rokon nélkül érkeztek az országba. A támadás oka egyelőre ismeretlen, de a többi bentlakónak sikerült lefognia a fiút, ameddig kiértek a rendőrök. A támadók korát és nemzetiség nem tette publikussá a rendőrség.

A gyilkosságot megelőzően az országos rendőrfőkapitány 4100 rendőrt és kisegítő személyzetet kért a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok deportálásához és a menekülttáborok biztosításához. Dan Eliasson rendőrfőnök azt is elmondta, hogy a helyzet nem volt ennyire súlyos fél évvel ezelőtt és ennek minden bizonnyal az lesz a következménye, hogy más munkákat kevésbé tudnak ellátni mint eddig. Az utóbbi időben megszaporodtak a rendőri hívások a menekültközpontok elleni gyújtogatások és támadások miatt.

A 9,8 millió lakosú Svédország több mint 160 ezer menedékkérőt fogadott be 2015-ben, közülük 25 ezer felnőtt kíséret nélküli fiatalkorú.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport