A nemzetközi vadászlobbi jutalmazta Semjén Zsoltot

2016.02.06. 09:47

Az Év nemzetközi törvényhozója díjat (International Legislator Award) adták át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek az amerikai székhelyű vadászati világszervezet (SCI) Las Vegas-i konvencióján - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Havasi közölte, hogy a kormányfő helyettese, aki az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, a vadvilág megőrzésének előmozdításáért és a fenntartható vadászat szabadságának támogatásáért vehette át az elismerést pénteken. 

Havasi szerint a konvención nagy számban vettek részt az Egyesült Államok vezető gazdasági és politikai személyiségei, akik előtt Semjén Zsolt ismertette az új magyar vadászati törvényt, és meghívta a nemzetközi szervezetet a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra.

Bár az MTI hírében nem szerepel, ezt a díjat a Safari Club International nevű nemzetközi vadászlobbi adományozta Semjének. A szervezet nyíltan vállalja, hogy politikai lobbitevékenységet folytat. Azért lobbizik, hogy olyan törvények szülessenek, amelyek a vadászoknak kedveznek, emellett természetesen vad-és állatvédelemmel is foglalkoznak. 

A szervezet olyannyira lobbicsoport, hogy még büszke is arra, milyen - a vadászoknak kedvező - törvényeket sikerült átnyomniuk az amerikai törvényhozásban. Például azt, hogy a jegesmedve trófeákat Kanadából át lehessen vinni az Egyesült Államokba. A lobbiszervezet Facebook-oldalán több olyan kép is van, ami a díjátadón készült - bár Semjén egyiken sem látható.