Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ankara szerint nem hatoltak be török katonák Szíriába

2016.02.15. 08:09 Módosítva: 2016-02-15 09:36:07

Ismet Yilmaz török védelmi miniszter tagadja, hogy török katonák hatoltak volna be Szíriába a hétvégén. Közlése szerint Ankara nem is tervezi, hogy szárazföldi erőket vezényeljen a szomszédos országba, írja az MTI.

Yilmazt azzal a levéllel kapcsolatban kérdezték, amelyet a szíriai külügyminiszter küldött az ENSZ Biztonsági Tanácsának, és amely szerint török katonák léptek be Szíria területére. Yilmaz azt mondta egy ankarai parlamenti bizottság előtt, hogy ez nem igaz. "Fel sem merült, hogy török katonák lépjenek be Szíriába".

A hétvégén a török tüzérség a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű szíriai kurd fegyveres szervezet aleppói állásait lőtteAz YPG az amerikai vezetésű nemzetközi koalíció szövetségese, de Törökország szeparatista terroristáknak tekinti a kurd mozgalmat.

A szíriai kurd szervezet a Menag légibázis visszafoglalása után "Erdogan zsoldosainak" nevezett halott katonákról (18+), és a dzsihádistáktól lefoglalt török fegyverekről és lőszerekről készült képeket is közzétett a Twitteren.