Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Törökország szárazföldi offenzívával nyomasztja az USA-t

2016.02.16. 12:19

Törökország arra szólította fel az Egyesült Államokat, és a nemzetközi koalíció többi tagját, hogy csatlakozzanak a szárazföldi offenzívához Szíriában az Iszlám Állam ellen, hogy véget vethessenek a háborúnak, írja az Independent.

Mostanában azt találgatják, hogy Törökország be akar hatolni Szíriába, akár már most hétvégén, erre reagálva egy tudósítókat tájékoztató tisztviselő azt mondta, Törökország szárazföldi offenzívát szeretne, hozzátette, abban az esetben, ha erről konszenzus születne a nemzetközi koalícióban, Törökország mindenképp részt venne benne. Ezért arra kérik a koalíció tagjait, hogy fontolják meg, mert a háború befejezésének ez az egyetlen módja.

Hétfőn Szaúd-Arábia arról beszélt, hogy túl veszélyes lenne szárazföldi csapatokat küldeni Szíriába, hogy elmozdítsák Bassár el-Aszad elnököt. A szaúdi külügyminiszter szerint az országa kivárja, hogy hogy sikerül a tűzszünet, ha sikertelen, akkor természetesen részt vesznek egy USA-val közös szárazföldi bevetésben. Hozzátette, ennek időzítése nem az ő dolguk.