Ágnes
-1 °C
2 °C

Megvan, mitől halt meg a mumifikálódott hajós

2016.03.02. 10:42

Megvan a boncolás eredménye: szívinfarktus okozta a jachtján mumifikálódva megtalált világjáró német hajós halálát. 

81e1d130cc88ac56322bea7e9d5bb270

Az 59 éves Manfred Fritz Bajorat körülbelül hét nappal a megtalálása előtt hunyt el, tetemét a sós tengeri levegő mumifikálhatta ilyen gyorsan - írta az MTI szerdán a vizsgálatot végző Fülöp-szigeteki hatóságokra hivatkozva.

A tengeren sodródó jachtot a múlt héten fedezték fel és vontatták partra halászok a Fülöp-szigetek déli partjaitól mintegy 100 kilométerre. Az oldalra dőlt hajó főárboca - talán egy viharban - kettétört. A férfi pucér, mumifikálódott testét a hajókabinban, a hajó rádió-adóvevő készüléke mellett, az asztalra könyökölve találták meg. 

Manfred Fritz Bajorat 20 éve kezdte járni a világtengereket feleségével, Claudiával, házasságuk azonban nem élte túl a magányos hajózással járó nehézségeket, 2008-ban szakítottak.

A nő két évvel később meghalt rákban a Franciaországhoz tartozó Martinique szigetén, a férfi pedig egyedül hajózott tovább, ingázva Európa és a csendes-óceáni szigetek között. A Fülöp-szigeteki hatóságok szerint nincs jele annak, hogy Bajorat bárkivel kapcsolatot létesített volna azóta, hogy egy éve születésnapi jókívánságait küldte egy barátjának a Facebookon. Egyelőre annak sincs nyoma, hogy halála előtt a férfi próbált-e segélykérő jeleket leadni. A jachton nem találtak sem fegyvert, sem bizonyítékot más ember jelenlétére.