Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Megerőszakoltak és felgyújtottak egy tinilányt Indiában

2016.03.08. 12:17 Módosítva: 2016.03.08. 12:21

Megerőszakoltak és felgyújtottak egy tizenéves lányt Újdelhi külvárosában - közölte az MTI. A lányt Tigri településen lévő házuk tetőteraszán erőszakolták meg. A feltételezett tettes egy húsz év körüli férfi, akit a rendőrség őrizetbe vett.

A lányra szülei hétfőn este találtak rá súlyos égési sérülésekkel azután, hogy a tetőről segítségért kiáltozott. Életének megmentéséért küzdenek az orvosok.

2014-ben több mint 2 ezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban ezeknek a támadásoknak a nagy része nem is jut a hatóságok tudomására.

Mint ismert, Indiában 2012-ben autóbuszon csoportosan megerőszakoltak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, s akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében fiatalkorúakat is felnőttként kellene elítélni.