Mégis megölhették Putyin egykori szövetségesét

2016.03.11. 12:36

Az amerikai hatóságok legújabb jelentése szerint

tompa tárgy okozta fejsérülés okozta Mihail Leszin volt orosz tájékoztatási miniszter, Putyin egykori szövetségesének halálát, akinek nyakán, felsőtestén, karjain és lábain is hasonló sérülések voltak.

A tavaly novemberben, egy washingtoni hotelszobában holtan talált médiamágnás halálának okát először az amerikai rendőrség vizsgálta, ők korábban azt állították, hogy nem találtak arra utaló nyomokat, hogy idegenkezűség okozta Leszin halálát, de nem is zárták ki azt. Ezután indult újabb nyomozás a körülmények tisztázása céljából. A családja azt állította, hogy Leszinnel szívroham végzett.

A Kreml egyelőre annyit reagált, hogy várják a hivatalos tájékoztatást.

Leszin 1999 és 2004 között volt tájékoztatási miniszter, és az orosz ellenzék azzal vádolta ennek idején, hogy cenzúrázza, illetve megpróbálja elnémítani a kormánytól független médiát. Ezután Putyin tanácsadója lett a Russia Today nevű állami médiacsoport megalapításában, 2013-ban pedig a Gazprom gázipari állami óriáscég médiavállalkozásának a vezetője lett, de a következő évben lemondott erről.

Roger Wicker republikánus párti mississippi szenátor 2014 júliusában követelte: indítsanak szövetségi nyomozást annak kiderítésére, hogy Leszin nem mosott-e pénzt tisztára az Egyesült Államokban, illetve, hogy nem áll-e kapcsolatban olyan emberekkel, akiket amerikai szankciók sújtanak.

Leszin több millió euró értékű vagyonra tett szert Európában, valamint több mint 28 millió dollár értékben lakásai voltak Los Angelesben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport